Coding for amsterdam partners voor fase 1

NewTechKids: Computerscience zonder pc

NewTechKids geeft unplugged lessen Computer Science. Dit betekent dat scholen met onvoldoende technische faciliteiten toch mee kunnen doen en geïnspireerd kunnen worden. NewTechKids biedt technologie onderwijs en is gericht op het aanspreken van het probleemoplossend en innovatieve vermogen van kinderen. Basisschoolkinderen leren de fundamentele concepten achter computertechnologie, programmeren en informatie in het digitale tijdperk.

NewTechKids

Bomberbot: software om 21st skills te ontwikkelen

Met Bomberbot kan elke leerkracht op een gemakkelijke en leuke manier programmeerlessen geven aan groep 5 t/m 8, ook zonder voorkennis van programmeren! In elke Bomberbotles leren de leerlingen één programmeerconcept. Een les start met een klassikale instructie van de leerkracht, waarin de leerlingen kennis maken met het concept aan de hand van voorbeelden uit de dagelijkse praktijk, zoals een dans bedenken, een trap oplopen en een orkest dirigeren. Hierna passen de leerlingen de geleerde concepten in spelvorm toe, de missies van de online game. De voorbereiding van een programmeerles duurt 20 – 40 minuten en iedere les kan in 60 minuten gegeven worden.

Bomberbot

MU education: programmeren en kunst

MU education combineert programmeren en kunst door middel van een tekenrobot. De Creative Code is een leerlijn creatief programmeren voor het primair onderwijs. Samen met hun docent leren kinderen de beginselen van het programmeren. De leerlingen gaan met kunstenaars aan de slag en op deze manier ervaren ze dat een code een middel is dat ze zelf kunnen creëren.

MU education

CodeUur: programmeren in scratch

Tijdens een Codeuur volgen kinderen een programmeerles met behulp van een vrijwillige gastdocent uit het bedrijfsleven. De Stichting CodeUur wil kinderen van de basisschool digitaal vaardig maken door ze te leren programmeren. Programmeren leert kinderen creatief en logisch te denken. Een CodeUur vindt altijd plaats aan het begin van een schooldag op een vrijdagochtend.

Op vrijdag 14 oktober 2016 heeft Stichting CodeUur een wereldrecordpoging georganiseerd, waarbij kinderen uit de groepen 7 en 8 tegelijkertijd een CodeUur volgden. Met ruim 11.368 Nederlandse leerlingen hebben ze ervoor gezorgd dat het oude record is gesneuveld. Amsterdam was met 60 basisscholen het best vertegenwoordigd

CodeUur

Codecombat: uitdagend spel om te leren programmeren

CodeCombat is een uniek online speel/leer-platform: leerlingen van 10 t/m 14 jaar leren namelijk programmeren door het spelen van een spel. Doordat CodeCombat gebruik maakt van gamification, zijn de leerlingen zeer intrinsiek gemotiveerd, wat de docent ontlast. Daarnaast is het voor docenten in slechts 2 uur tijd mogelijk om CodeCombat onder de knie te krijgen. CodeCombat wordt inmiddels door meer dan 5 miljoen mensen wereldwijd gebruikt.

Codecombat
Lees meer - Fase 2